Nevrokom

Hjernen vår har tusenvis av sentre som er knyttet sammen med nervetråder (nevroner). Forskere innen nevrovitenskap har begynt å forstå hvordan kommunikasjonen mellom sentrene foregår, men mye er ennå uklart. Man tror at signaloverføringen skjer på ulike frekvenser og at mottaker-sentrene lytter på signalene og tar i mot selektivt, på samme måte som en radiomottaker. Alle forskerne er enige om at signaloverføring skjer på nevroner, men noen tror også at en del signaler overføres trådløst (som i mobiltelefoni).

En av dem som har bidratt til forståelse på dette området, er Olaf Sporns ved Indiana University, USA. Han har kommet med to lesverdig bøker: "Networks of the brain" (2010) og "Discovering the human connectome" (2012). En annen viktig bok er "Rhythms fo the brain" (2006) av György Buzsáki, Rutgers univeristet, Ungarn.

Prosjektet ”Nevrokom” har som mål å sammenstille den nyeste informasjonen om hvordan kommunikasjon foregår i menneskehjernen. Dette skal fremstilles i en lett forståelig bok på norsk.

 

Kommentér